צו ירושה – מה זה וכיצד מתנהלים איתו?

תוכן עניינים
אחרי שאדם מסתלק מן העולם, נהוג לחכות זמן מה ואז לפתוח את הצוואה שהוא הותיר אחריו. זאת על מנת להבין כיצד הוא החליט לחלק את רכושו, נכסיו וכספו. על מנת שתהליך פתיחת צו ירושה יתבצע בצורה מסודרת וחוקית, יש צורך להגיש בקשת צו לבית משפט. המשיכו לקרוא ולמדו את כל המידע הנחוץ לכם אודות צו ירושה.
מי רשאי להגיש בקשה לצו ירושה?
על מנת לחלק עיזבון, במקרה בו אדם השאיר אחריו צוואה או לא השאיר אחריו, יש להגיש בקשה לקבלת צו ירושה. הבקשה מועברת אל הרשם לענייני ירושה, והוא האדם שמטפל בכל הפניות מהסוג הזה, לא לפני שהוא מפרסם הודעה ברשומות, על מנת שיהיה ניתן להגיש התנגדויות לצו זה.
את הבקשה יכולים להגיש בני משפחתו הקרובים (בתור יורשים) וכן בעלי עניין אחרים, למשל, מנהל עיזבון שאמור להחליט על חלוקתו וכן נושים, בין אם זה של בעל הירושה ובין אם זה של אחד היורשים, אז מעוניין לגבות כך את חובו.
מהם הליכי הבקשה לצו ירושה?
בשלב הראשון, כאמור, יש להגיש בקשה עבור צו ירושה. בקשה זו ניתן להגיש באופן מקוון או באופן ידני. יש לשלם אגרות מסוימות, על מנת שיהיה ניתן לפתוח תיק בעניין. חשוב להדגיש, במידה ומדובר בבני משפחה קרובים, אז הם יכולים לעשות זאת דרך עורכי דין.
על מנת להגיש את הבקשה, יש לצרף תעודת פטירה מקורית, תעודת פטירה של אחד היורשים (במידה ויש יורשים שאינם בחיים, אישור על משלוח לכל היורשים בדואר או מכתב הסכמה של כל היורשים לקבלת הצו, אם יורשים מסוימים מעוניינים לא להיות חלק מהירושה, יש להגיש מכתב מטעמם. כמו כ, יש להגיש ייפוי כוח לעורך דין שמטפל בעניין.
התנגדויות לצו ירושה
ישנם מקרים בהם ניתן להגיש בקשה להתנגדות עבור מימוש צו ירושה. ניתן להגיש זאת אחרי שדבר הצו פורסם בעיתונות וברשומות, וכל אחד יכול לעשות זאת, בתנאי שהוא מגיש את ההתנגדות עם טיעונים והסברים מפורטים, תוך 14 יום. אם לא מוגשת התנגדות, הרי שניתן לבצע אותה.
התנגדות לצו ירושה יכולה להיות מוגשת על ידי בני משפחה שאינם נכללים בירושה, כולל ילדים לא מוכרים, וכן על ידי גורמים אחרים כמו למשל נושים, אשר מתנגדים למימוש הצו לפני שהטיפול בעניינים יתבצע.
מתן צו ירושה – מתי הוא מתבצע?
מתן הצו מתבצע תוך חודש עד שלושה חודשים, זה תלוי אם יש צורך להגיש מסמכים נוספים או אם יש התנגדויות למימוש הצו ואז צריך לברר אותן. בכל מקרה, אחרי בדיקות מקיפות ובאמצעות צו דיגיטלי שינפיק רשם הירושה.
בכל הקשור בצו ירושה, מומלץ לפעול בעניין ובהקדם האפשרי. תוכלו להתחיל לפעול באמצעות פנייה לעורך דין ירושות מומלץ כמו אפי אליגולא, והוא ידע כיצד לטפל בעניין הספציפי שלכם. עורך הדין אליגולא מתמחה בכל הקשור בצו ירושה, ומסייע לאלפי לקוחות לעבור את התהליך על הצד הטוב ביותר.
משרד עורכי דין איכותי ידאג ללוות אתכם לאורך כל התהליך ולבצע את כל מה שנדרש מהצד המשפטי, במחיר הוגן, על מנת שיהיה ניתן לבצע את הצו כמה שיותר מהר. לפרטים נוספים ותיאום פגישת ייעוץ ראשונית ללא עלות חייגו עכשיו 03-61221020 ונשמח לסייע לכם בכל עת.